Ako Vam se ikada dogodilo da ste izgubili ili oštetili dragi komad nakita dok ste bili na putovanju, možda se odlučili da ga nećete više nositi sa sobom, ali nema potrebe za tim. Kako biste bili sigurni da će Vaš nakit ostati u jednom komadu i kako biste se mogli opustiti dok putujete, evo par naših savjeta.

1. Ostavite svoje najvrjednije i sentimentalne komade kod kuće.

Svi imamo najdražu ogrlicu, narukvicu, par naušnica koje nam najbolje stoje ili prsten koji ima sentimentalnu vrijednost. Iako je malo vjerojatno da će vam nakit nestati na putovanju, uvijek je bolje biti siguran nego žaliti.

Dovoljno je da Vam se dogodi jednom i da ostanete bez dragog komada nakita. A to sigurno ne biste željeli! Zato preporučujemo da svoj najvrjedniji nakit ipak ostavite kod kuće, kao i sve komade koji imaju značajnu sentimentalnu vrijednost za Vas.

Sigurno je sigurno! Na putovanje je najbolje nositi one komade nakita bez kojih bi mogli preživjeti da Vam ih netko ukrade ili ih izgubite.

2. Ne nosite puno nakita.

Što više nakita ponesete na put sa sobom, to ćete više morati paziti i brinuti o njemu. Na putovanje je najbolje ponijeti ogrlicu ili dvije, nekoliko narukvica, dva-tri para naušnica i nekoliko prstena. Nemojte pretjerivati.

Bitno je unaprijed stilski uskladiti sve komade nakita koje nosite, kako biste ih mogli međusobno kombinirati dok ste na putovanju. Također uzmite u obzir i odjeću koju nosite na put, elegantnu, sportsku ili za svaki dan, pa prema tome odaberite i nakit koji nosite sa sobom.

Ako dobro isplanirate prije putovanja, bit ćete mirniji i ništa Vam neće nedostajati.

3. Spremite ga na sigurno mjesto.

Najbolje bi bilo nositi nakit u originalnim kutijama u kojima smo ga kupili. Drugi dobar izbor su kutije za nakit koje možete kupiti u dućanima. No, možete zaštititi nakit i ako nemate kutiju za njega.

Evo nekoliko ideja… Gumbići! Da, gumbići s odjeće mogu poslužiti kao držač za naušnice. Kroz rupice na gumbu, kroz koje inače prolazi konac, umetnite naušnice i zakopčajte ih s druge strane. Tako se neće raspariti. Na sličan način možete koristiti i jednokratne spremnike za hranu od stiropora. U njega lako možete utisnuti naušnice i zakopčati ih.

Za narukvice možete koristiti tuljac od wc papira. Oko njega možete omotati i ogrlice, a čak i umetnuti naušnice. Ukoliko pri ruci imate plastične vrećice, i one su dobro rješenje. Bitno je da svaki prsten, narukvicu ili ogrlicu spremite u vrećicu posebno, kako se ne bi međusobno oštetili.

Ako nemate pri ruci niti vrećice, možete iskoristiti ručnik ili neki komad tkanine u koji ćete poslagati nakit a zatim lagano zarolati i staviti u putnu torbu.

Kako zaštititi nakit na putovanju?

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP