Tržište nakita prepuno je brendova koji nude različiti dizajn prstenja, narukvica, ogrlica i naušnica. No kako u tom šarenilu boja i oblika izabrati prikladan komad koji će dodatno podići Vaš stil? Pročitajte nekoliko naših savjeta!

1. Definirajte svoj stil

Svatko do nas ima neki svoj stil, a pri izboru nakita bitno je pronaći upravo onaj komad koji će se uklopiti u njega, dodatno ga obogatiti i dodati jedan novi sloj.

Naušnice uz uho ili tanka narukvica bit će nešto decentnije, dok s glomaznom narukvicom ili ogrlicom s velikim privjeskom možete učiniti jednostavnu kombinaciju zanimljivom.

Bitno je paziti da Vaša odjevna kombinacija i nakit ne odudaraju estetski i da se međusobno nadopunjavaju.

2. Obogatite svoju odjevnu kombinaciju

Nakit može biti vezivno tkivo cijelog outfita. Primjerice, ako imate crnu haljinu i crvenu torbicu, dobro će pristajati ogrlica s crvenim detaljem ili prsten s crvenim kristalima. Ako je odjeća koju nosite šarenog dizajna dobro će pristajati jednobojni srebrni ili zlatni nakit.

Naravno, uvijek možete pustiti mašti na volju i zaigrati se s bojama i uzorcima, ali treba paziti da sve zajedno i dalje izgleda usklađeno. Nekada je važilo pravilo da se zlato, srebro i drugi metali ne miješaju, no to pravilo više ne vrijedi.

Osim što sami možete kombinirati zlatne i srebrne narukvice, ogrlice i prstenje, sve više brendova nudi komade nakita koji su napravljeni od različitih metala.

3. Koja je prigoda?

Pri odabiru nakita imajte na umu prigodu za koju se sređujete. Idete li na posao, ležerni ručak s prijateljima ili večernji izlazak?

Za dnevne i poslovne kombinacije najbolje će odgovarati decentnije prstenje, ogrlice, narukvice i naušnice, dok za večernji izlazak možete odabrati ekscentrične komade s kristalima i jarkim bojama.

Primjerice, za posao su puno prikladnije male naušnice uz uho naspram velikih karika koje su bolje za večer. Bolje ćete se osjećati ako ste prikladno obučeni za određenu prigodu.

4. Manje je više.

Nemojte pretjerivati s količinom nakita kako se pojedini komadi ne bi izgubili u masi. Pogotovo ako imate velike komade nakita s kristalima i u boji. Kada odaberete jedan i dva komada oni će biti uočljiviji.

Ako volite imati puno nakita na sebi, onda je bitno ja odredite koji će komad biti centerpiece, to jest na čemu će biti naglasak. Na naušnicama, ogrlici, narukvici, prstenu…Taj komad nakita može biti upečatljiviji, a ostali bi trebali biti nešto decentniji. I svakako pripazite na to da niste previše matchy-matchy.

5. Izaberite ono što Vam pristaje.

Bitno je da odaberete nakit koji Vam pristaje, koji Vam dobro stoji. Kada odabirete naušnice, uzmite u obzir oblik lica i frizuru koju imate. Ovalnom licu bolje pristaju manje naušnice, ako imate četvrtasto ili okruglo lice bolje će pristajati viseće naušnice, dok karike uglavnom pristaju svim oblicima.

Kod odabira ogrlice treba uzeti u obzir kakav dekolte nosite. Bitno je da se odjeća i nakit nadopunjuju. Duža ogrlica sa središnjim privjeskom pristajat će na duboki V izrez, dok će na okrugli izrez pristajati kraće ogrlice.

Kada birate prstenje i narukvice trebate gledati na to da vam ruke i prsti izgledaju duže i vitkije.

Kako odabrati pravi nakit za sebe?

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP