Kada se zaljubite sve se čini ljepšim… Provodite vrijeme zajedno, upoznajete se, otkrivate nove stvari i međusobne navike. Često želimo i darivati voljenu osobu, a nakit je prikladan romantičan znak pažnje.

Ali kada je vrijeme za to?

Nakit je specifičan poklon i potrebno je poznavati osobu, njen stil i modni ukus, kako bi mogli osobu ugodno iznenaditi. To znači da smo uglavnom s osobom kojoj kupujemo nakit u bliskom odnosu. Tako da romantičan poklon poput ogrlice, narukvice, naušnica ili prstena može još produbiti odnos.

Kada je prerano?

To je dosta relativno, neki se odnosi razvijaju brže, a neki sporije. No, svakako trebate biti sigurni da se osjećate dovoljno blisko s tom osobom, kako bi i Vama i partneru ili partnerici bilo ugodno u toj situaciji. Kod nekih veza to traje nekoliko tjedana, a kod nekih nekoliko mjeseci. Kada prođe faza upoznavanja i kada ste se upustili u emotivni odnos, to bi mogao biti pravi trenutak. Ima li ljepšeg načina nego lijepim komadom nakita reći ‘Volim te’?

Nikako nemojte poklanjati nakit na prvom spoju, to bi moglo uplašiti drugu stranu. Čak i ako se poznajete duže vremena, strpite se da prođe faza zbližavanja. Pustite, prije kupovanja nakita, da se veza razvije.

Kakav je nakit prikladan?

Kada želite izraziti svoju pažnju, bilo koji komad nakita je prikladan. Trebate uzeti u obzir afinitete partnera ili partnerice. Nosi li ogrlice, narukvice, prstenje, naušnice

Također promotrite modni stil osobe koju darivate i probajte kupiti nešto što će moći često nositi i da ide uz većinu odjeće. Ili možete ići u drugom smjeru i kupiti statement piece za posebne prilike. U svakom slučaju, bitno je da se nakit sviđa osobi koju darivate, čak i ako ne bi bio Vaš prvi izbor.

Uzmite u obzir materijal od kojega je nakit izrađen: zlato, srebro ili čelik. Svatko ima materijal koji preferira. Također pripazite na to voli li osoba koju darivate decentne, manje komade nakita ili voli veće upečatljive komade. Neke više vole sitne naušnice uz uho, druge pak velike viseće naušnice.

Neki muškarci vole deblje narukvice, koje se ističu na ruci, drugi pak tanje, decentne narukvice koje neće ‘upadati u oči’.

Kako darivati nakit?

Nakit je dosta osoban poklon, koji ćete poklanjati zaista dragim i bliskim ljudima. Zato je bitno napraviti prigodnu atmosferu, kako bi iskustvo bilo romantičnije. Izaberite neko romantično mjesto kao što je plaža, šetnja šumom, večera u restoranu i slično.

Ukoliko planirate reći i čarobne riječi ‘Volim te’, neka poklon uslijedi nakon toga, kao Vaš fizički zalog ljubavi.

Kada je vrijeme za pokloniti nakit u vezi

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP