Nakit može transformirati naš izgled, a naušnice tu imaju posebnu ulogu. Od naušnica s cirkonima do elegantnih srebrnih obruča, ako odaberete one koje Vam najbolje odgovaraju, naušnice će istaknuti najsjajnije karakteristike Vašeg lica i Vaše odjeće.

Velik broj dostupnih stilova, veličina i oblika naušnica može Vam otežati izbor. Dok pregledavate ponudu naušnica na internetu ili u trgovinama, vjerojatno ćete se zapitati koja je razlika među njima i koje će Vam najbolje odgovarati.

Kako bismo Vam olakšali potragu, osmislili smo detaljan vodič za naušnice koji će Vam pomoći da se upoznate s njihovim osnovama.

Tipovi naušnica

Oblik, struktura i mehanizam zakopčavanja Vaših naušnica određuju kako će one stajati na Vašim ušima i pristajati uz Vaše lice. S vremenom su proizvođači razvili mnoge načine za izradu naušnica pa sada postoje brojne opcije i stilovi. U nastavku donosimo popis šest glavnih kategorija naušnica.

Naušnice koje prate liniju uha

naušnice Guess Endless Love - Nakit by Watch centar

Najnoviji dizajn naušnica koje prate krivulju Vašeg uha. Započinju na dnu uha, a zatim se uzdižu uz njegov rub. Često sadrže ukrasne cirkone, a djeluju vrlo elegantno i inovativno.

Viseće naušnice

Naušnice Guess Hollywood Glam - nakit by Watch centar

Kao što im samo ime govori, ove naušnice vise uz uho i naslanjaju se na tijelo, a često su tanke ili im okosnicu čini tanji, uži dio na kojem su ukrasi. Miču se usporedno s pokretima glave, što ih čini iznimno elegantnim i upečatljivim dodatkom.

Obruči

Naušnice Guess Mermaid - Nakit by Watch centar

Okrugle naušnice, poznate i pod nazivom ringovi, koje se provlače kroz uho i spajaju na stražnjoj strani uha. Mogu biti glatke ili s teksturom. Također postoje obruči s cirkonima i drugim ukrasima, a mogu biti vrlo sitni i neupadljivi ili toliko veliki da dodiruju vrhove ramena.

Naušnice koje su prigrljene uz uho

Naušnice Rosefield Toccombo - Nakit by Watch centar

Slično obručima, ove su naušnice okruglog oblika i provlače se kroz uho, a mogu se nositi i na području hrskavice. Od obruča se razlikuju po tome što stoje prigrljene uz uho. Ugodnija su verzija obruča i neće Vas ometati u svakodnevnim aktivnostima. Iako su najčešće okruglog oblika, izrađuju se ​​i u drugim oblicima.

Sitne naušnice

Naušnice Guess Miniature - Nakit by Watch Centar

Osnovna i najčešće nošena vrsta naušnica. Čini ih iglica na čijem se završetku nalazi ukras, a to može biti kamenčić, kuglica ili neki drugi oblik. Leže ravno na uhu bez spuštanja niz uho ili penjanja uz uho.

Dvodijelne naušnice

Naušnice Brosway Afinity - Nakit by Watch centar

Ovakve naušnice imaju dva dijela – jedan namijenjen za prednji, a jedan za stražnji dio uha. Sigurne su jer se zakopčavaju poput sitnih naušnica, ali nešto su elegantnije jer su duže i imaju više ukrasa. Sadrže iglicu s ukrasom kao i sitne naušnice, ali na stražnjoj strani nemaju klasičnu kopču, već ukras u koji se stavlja iglica. Vrlo su efektne.

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP