Opći savjeti

Kupovina naušnica može biti vrlo uzbudljiva, budući da je ponuda na tržištu vrlo velika.

Ako tražite poklon za dragu osobu ili ažurirate svoju kolekciju, donosimo pet važnih savjeta koji će Vam pomoći pri odabiru i uz koje će kupovina naušnica biti užitak.

1. Odaberite metal koji Vam najviše odgovara.

Modni nakit sastavljen je od mnogih metala i svi oni imaju specifične prednosti. Ako imate sklonosti prema određenom materijalu ili određenoj boji metala, to Vam može pomoći u pretraživanju naušnica.

Ako je Vaš vjenčani ili zaručnički prsten zlatne boje, naušnice ćete vjerojatno htjeti uskladiti s njima. Ipak, modni nakit nudi opciju u kojoj se ne morate odlučiti samo za jednu boju, budući da postoje dvobojni, srebrno-bakreni ili zlatno-srebrni komadi.

Najkvalitetniji metali za izradu nakita su zlato, srebro i platina, a modni nakit većinom je izrađen od nehrđajućeg čelika. Zahvalniji je jer se trendovi konstantno mijenjaju, a kolekcije modnog nakita vjerno ih prate.

2. Odaberite odgovarajuću veličinu.

Veličina Vaših naušnica može izazvati pažnju i istaknuti Vašu odjevnu kombinaciju ili dodati dozu profinjenosti i decentnosti Vašem izgledu. Ako ciljate na moćan efekt, glomazne naušnice će biti dobar odabir.

Velike i smjele naušnice mogu doseći liniju Vaše čeljusti ili se protezati sve do ramena. One privlače pažnju, dok male naušnice izgledaju decentno. Iako su male, nisu ništa manje zanimljive od velikih naušnica.

Lako ih je kombinirati u svim prilikama, a bez problema se mogu prebaciti iz dnevnih u noćne odjevne kombinacije.

3. Razmotrite boje i dizajn.

Nijanse i uzorci na naušnicama također imaju značajan utjecaj na odjevnu kombinaciju. Boje metala ili cirkona mogu Vam pomoći da za sebe pronađete vrhunske naušnice.

Prvi korak je da odaberete boju koja Vam je najdraža i koja Vam poboljšava raspoloženje i zatim tražite naušnice te boje. Što se tiče dizajna, bitno je znati privlače li vas neobični geometrijski oblici ili ravne linije, a najbolje je da odaberete uzorke koji reflektiraju Vaš ukus.

4. Uskladite naušnice s odjevnim kombinacijama koje najčešće nosite.

Svatki je stil jedinstven, a naušnice su komad koji svakodnevno utječe na Vaš izgled. Da biste ostali vjerni svojem stilu, naušnice možete povezati sa svojim uobičajenim modnim odabirima.

Dok pregledavate ponudu naušnica, zapitajte se mogu li one istaknuti vašu omiljenu odjeću. Vaš izgled zaslužuje savršen nakit koji ostavlja pozitivan dojam.

5. Odlučite kada ćete nositi naušnice.

Sigurni smo da ne želite kupiti naušnice koje ćete ubrzo spremiti u kutiju s nakitom – naušnice su namijenjene pokazivanju. Prije kupnje dobro razmislite za koje vam prigode treba novi par naušnica.

Ako pohađate mnoštvo večera i domjenaka, vjerojatno ćete poželjeti vrhunski, glamurozan par naušnica. Ako vrijeme većinom provodite u svakodnevnim odjevnim kombinacijama, vjerojatno ćete odabrati sitne, decentne naušnice. Vaš životni stil svakako će Vam pomoći u odabiru naušnica.

ODABIR NAUŠNICA PREMA OBLIKU LICA

Naušnice su sjajan način da istaknete svoju prirodnu ljepotu, a otkrivanje oblika Vašeg lica može vam pomoći u njihovu odabiru. Svačije lice ima jedan od općih oblika. Iako su oblici, stilovi i mehanizmi zakopčavanja naušnica značajni čimbenici za odabir, korisno je znati koje će se naušnice najbolje slagati s vašim crtama lica.

Da biste odredili prirodan oblik lica, povucite kosu i u zrcalu ocrtajte obrise lica pomoću sapuna ili ruža za usne, a mi Vam u nastavku donosimo osnovne tipove oblika lica i prijedloge naušnica koje im najbolje odgovaraju.

Dijamantni oblik lica

Dijamantni oblik lica je dosta rijedak, a karakteriziraju ga usko čelo i brada te izražene jagodične kosti. Najbolje mu odgovaraju naušnice koje uravnotežuju njegovu prirodnu ljepotu. Dobar izbor su naušnice koje nisu jako duge nego idu u širinu. Takve naušnice licu pružaju moderan i šarmantan izgled.

Poznate osobe s dijamantnim oblikom lica: Katherine Hepburn, Linda Evangelista, Sophia Loren.

Lice u obliku srca

Ako imate lice u obliku srca, čelo Vam je šire od obraza, a lice se sužava prema bradi. Da biste uravnotežili ovaj trokutasti oblik lica, isprobajte naušnice koje su šire na donjem nego na gornjem dijelu. One će maknuti naglasak sa šireg čela i stvoriti iluziju širine na liniji čeljusti. Najbolji izbor će biti jednostavne viseće naušnice.

Poznate osobe s licem u obliku srca: Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Sophie Dahl.

Ovalni oblik lica

Ovaj je tip lica prilično ujednačen, a s pravim naušnicama možete mu dati dodatnu dimenziju. Čelo kod ovalnog oblika lica nije preširoko, a linija na čelu stapa se s visokim jagodicama. Sitne naušnice s ukrasima u ovom slučaju mogu biti posebno glamurozne. Alternativa ovalnom obliku lica su obruči koji mogu biti nježni i polirani, a koji će nadopuniti prirodnu konturu Vašeg lica. Ovalni su oblici lica svestrani i otvoreni za eksperimentiranje, pa možete odabrati različite vrste naušnica i pritom se dobro zabaviti, ovisno o Vašoj odjevnoj kombinaciji.

Poznate osobe s ovalnim oblikom lica: Kate Hudson, Charlize Theron, Beyonce Knowles, Jessica Alba.

Okrugli oblik lica

Kod okruglog oblika lica su oči, usta i nos simetrično i pravilno raspoređeni, a stranice lica imaju kružni oblik. Ujednačenu dužinu i širinu možete istaknuti lijepim, visećim naušnicama. Optimalan izbor su naušnice šiljastog oblika i viseće naušnice koje će prividno izdužiti lice. Izbjegavajte velike kružne naušnice i obruče koji dodatno naglašavaju zaobljenost lica.

Poznate osobe s okruglim oblikom lica: Kate Winslet, Cameron Diaz, Penelope Cruz, Drew Barrymore.

Kvadratni oblik lica

Kvadratni oblik lica karakterizira slična širina čela, obraza i linije vilice. Oštre linije lica će umanjiti naušnice uz uho i obruči. Također, manje naušnice mogu osvježiti Vaše odjevne kombinacije i istaknuti Vašu prirodnu ljepotu. Naušnice sa zaobljenim rubovima također su izvrstan izbor jer privlače pozornost i pomažu ublažiti prirodne kutove lica.

Poznate osobe s kvadratnim oblikom lica: Katie Holmes, Demi Moore, Gwyneth Paltrow, Geena Davis, Salma Hayek.

Izduženi oblik lica

Najistaknutija karakteristika ovog oblika je njegova duljina te usko čelo i obrazi. Dobro će mu odgovarati kratke viseće naušnice, sitne naušnice u obliku bisera te obruči srednje veličine. Bilo koja vrsta okruglih naušnica proširit će vaše lice i učiniti ga punijim.

Poznate osobe s izduženim oblikom lica: Hilary Swank, Sarah Jessica Parker, Terri Hatcher, Angelina Jolie.

Nakon proučavanja ovog vodiča za naušnice možete biti sigurni u kupnju sljedećih naušnica. Naučili ste koje stilove, oblike, boje i materijale treba tražiti. Sada je vrijeme za zabavni dio – kupovinu.

Na webshopu Satovi.com u ponudi imamo bogat izbor modnog nakita, uključujući i veličanstvene naušnice. Pregledajte naš izbor naušnica i uz ovaj vodič pronađite idealan par za sebe.

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP