Prilikom potrage za naušnicama najčešće ćete odabrati one koje najbolje odgovaraju Vašem stilu, no potrebno je obratiti pažnju i na to kako se one zakopčavaju.

Kako tijekom druženja s prijateljima ne biste morali provjeravati jesu li Vam naušnice i dalje na uhu, u nastavku donosimo pet osnovnih mehanizama zakopčavanja naušnica koji će Vaše naušnice održavati stabilnima tijekom dana i noći.

Zakopčavanje čepićima

Naušnice Rosefield Toccombo - Nakit by Watch centar

Klasičan i najčešći oblik zakopčavanja naušnica je uz pomoć tzv. čepića. Najčešće se koriste na sitnim naušnicama. Vrlo je jednostavno na ovaj način zakopčati naušnicu nakon što ju provučete kroz uho, a čepići najčešće imaju dva povezana dijela koji se ponekad uspoređuju s oblikom leptira. Na sredini tih dvaju dijelova nalazi se udubina kroz koju prolazi naušnica i koja naušnicu i čepić drži zajedno na uhu.

Zakopčavanje tzv. klipsom

Naušnice Guess 1981 - Nakit by Watch Centar

Vrsta kopče koja je pogodna za viseće naušnice neobičnih oblika. Može se nalaziti na naušnicama koje se provlače kroz uho, ali i na naušnicama koje drži na mjestu bez provlačenja kroz uho, što je praktičan mehanizam ako ne želite bušiti uši. Ovakva kopča naušnicu automatski postavlja na njezino mjesto, bez ulaganja napora. Iako ovakve naušnice mogu biti glomaznije i uočljivije na uhu, jednostavne su za korištenje i pogodne za osjetljive uši jer ne povlače oštro ušnu resicu.

Naušnice kojima stražnji dio služi kao kopča

Naušnice Guess G Snap - Nakit by Watch Centar

Ovakav je mehanizam najčešći kod obruča te visećih naušnica i naušnica priljubljenih uz uho. Nepokretni dio koji prolazi kroz uho stavlja se u stražnji, metalni dio naušnice i na taj je način naušnica zakopčana. Skidanje naušnica s čepićima može biti frustrirajuće jer postoji mogućnost da ćete izgubiti jedan od dvaju dijelova, a kod ovakvih je naušnica ta mogućnost otklonjena.

Naušnice s dijelom nalik udici

Naušnice Morellato Loto - Nakit by Watch centar

Kao što im samo ime govori, ovakve naušnice nemaju klasičan mehanizam zakopčavanja, već njihov stražnji dio nalikuje udici i provlači se kroz uho, što je dovoljno da naušnica stabilno stoji na uhu. Ipak, kod nekih je naušnica ovaj mehanizam dodatno osiguran čepićem.

Naušnice sa žičanim dijelom

Naušnice Brosway Leaves of Life - Nakit by Watch Centar

Ovakve su naušnice vrlo slične prethodnom tipu, no dio koji se provlači kroz uši nešto je duži i nije u obliku udice nego žice. Ovakve su naušnice graciozan izbor jer su lagane i diskretne. Metalna žica koja visi u pravilu je toliko duga da nema potrebe za čepićem.

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP