Narukvica se definira kao nakit koji se nosi oko ruke na zapešću, podlaktici ili nadlaktici, no može se nositi i na gležnjevima. Brz je i jednostavan način za poboljšanje izgleda i ultimativni dodatak za davanje naglaska odjevnim kombinacijama.

Narukvice nikad ne izlaze iz mode i ukrašavaju naša zapešća od davnina. Postoji mnogo vrsta narukvica, od neutralnih, krutih do personaliziranih narukvica popularnih u posljednje vrijeme.

Ako tražite narukvicu za određenu prigodu, na pravom ste mjestu! U nastavku Vam donosimo vodič s informacije o vrstama narukvice i stilskim savjetima za njihovo nošenje.

Pletena/lančana narukvica

Narukvica Guess Logo Power - Nakit by Watch Centar

Lančane narukvice sastoje se od međusobno povezanih dijelova. Jednostavan dizajn vlasniku pruža klasičan izgled. Glomazne lančane narukvice obično nose muškarci, dok su tanje popularnije među ženama.

Stilski savjet: Kombinirajte više lančanih narukvica za stvaranje ljepšeg vizualnog dojma.

Dijamantna narukvica

Narukvica Guess Diamond - Nakit by Watch centar

Dijamantne narukvice izrađene su od niza dragog kamenja povezanog u uski lanac. Iznimno su elegantne i otmjene, a dostupne su i kolekcijama modnog nakita gdje se umjesto dijamanata koriste cirkoni pa je samim time i cijena pristupačnija.

Stilski savjet: Ovaj ljupki ukras možete uklopiti u bilo koju odjevnu kombinaciju, od sportske do otmjene odjeće za večeru.

Narukvica s privjescima

Narukvica Guess Peony Art - Nakit by Watch centar

Narukvicu s privjescima čini jednostavan lanac na koji su pričvršćeni pojedinačni ukrasni privjesci. Kroz povijest su ovakve narukvice izrađivane od drveta, kostiju ili gline. U današnje vrijeme narukvice s privjescima koriste se za označavanje obiteljskog podrijetla ili predstavljaju modne trendove, političke i vjerske poglede te sentimentalne životne događaje.

Stilski savjet: Pronađite narukvicu s dodacima koji simboliziraju stvari koje najviše volite.

Kruta narukvica

Narukvica Morellato Cerchi - Nakit by Watch Centar

Ako tražite komad koji ćete lako staviti na ruku dok izlazite kroz vrata, tada je kruta narukvica savršen izbor za vas. Ona je kružnog oblika, nije fleksibilna i najčešće nema otvor ili kopču, što znači da je trebate samo provući kroz ruku. Dostupna je u raznim materijalima i bojama, a može biti u obliku jednostavnog obruča bez dodataka ili imati ukrase. Narukvicu možete nositi pojedinačno ili u kombinaciji s nekoliko drugih narukvica kako biste stvorili dramatičniji izgled.

Stilski savjet: Ležerne, svakodnevne odjevne kombinacije istaknite uz nekoliko krutih narukvica.

Polukruta narukvica

Narukvica Rosefield Lois - Nakit by Watch Centar

Kao što sam naziv kaže, polukrute narukvice vrlo su slične krutim narukvicama, no imaju prazninu koja odvaja jedan kraj od drugog. Ovakva se narukvica najčešće može prilagoditi stiskom. Međutim, prilagodbe svedite na minimum kako biste izbjegli slabljenje materijala od kojeg je nakit izrađen.

Stilski savjet: Ako se odlučite za polukrutu narukvicu, neka ostatak Vašeg nakita bude minimalističkog dizajna jer drugi komadi mogu odvlačiti pažnju od narukvice.

Biserna narukvica

Narukvica Morellato Gioia - Nakit by Watch Centar

Biserne narukvice klasični su, tradicionalni komadi nakita koji daju dozu elegancije Vašim odjevnim kombinacijama. Dostupne su u raznim veličinama i bojama. S obzirom na cijenu pravih bisera, danas se na narukvicama većinom koriste umjetni biseri kako bi se postigla niža cijena za izgled sličan pravim biserima.

Stilski savjet: Biserna narukvica dobro će se slagati i s trapericama i s koktel haljinom. Notu formalnosti odjevnoj ćete kombinaciji dodati ako uz narukvicu kombinirate odgovarajuću bisernu ogrlicu i naušnice.

Narukvica s perlicama

Narukvica Guess Nature Girl - Nakit by Watch Centar

Ovakve su narukvice izrađene od raznobojnih perlica. Poznate su po svojoj fleksibilnosti jer prianjaju uz Vaše zapešće bez zakopčavanja.

Stilski savjet: Pronađite narukvicu s perlicama u Vašim omiljenim bojama i istaknite svoju ljetnu odjevnu kombinaciju.

Personalizirane narukvice

Narukvica Brosway Chakra - Nakit by Watch Centar

Personalizirane narukvice iznimno su popularne u posljednje vrijeme, a obično su izrađene od gume, kože, metala ili perlica nanizanih na niti. Kolekcije modnog nakita često sadrže narukvice s motivacijskim porukama, horoskopskim znakovima, inicijalima itd.

Stilski savjet: Izaberite narukvicu koja najbolje odražava Vašu osobnost.

Ako tražite savršenu narukvicu za sebe ili voljenu osobu, posjetite webshop Satovi.com. Asortiman sadrži brojne narukvice izrađene od različitih materijala – jednostavne, neutralne, s ukrasima ili bez njih, različitih stilova. Sigurni smo da ćete u bogatoj ponudi pronaći nešto za sebe.

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP