Narukvice su jedan od najčešćih modnih dodataka, a izrađuju se od raznih materijala i raznih vrsta kamenja, osvisno o prigodama i stilovima kojima su namijenjene.

Narukvica može biti savršen poklon za rođendan, godišnjicu, Majčin dan ili neku sličnu prigodu.

U nastavku ćete saznati nešto više o materijalima od kojih se izrađuju narukvice.

Zlatna narukvica

Zlato je vrlo mekan materijal pa se u izradi narukvica često miješa s drugim materijalima kako bi bio čvršći. Mjerna jedinica čistoće zlata je karat, a u nakitu se obično kreće od 10 karata (što je 41,7 % čistog zlata) do 22 karata (što je 91,6 % čistog zlata). Postoje varijante zlatnog nakita u različitim bojama – zlato može biti žuto, bijelo i crveno (rosegold).

Narukvice s pozlatom

Pozlaćene narukvice izgledaju poput zlatnih narukvica, ali zapravo su izrađene od drugih materijala (npr. mjedi) koji su prekriveni tankim slojem zlata. Narukvica može biti izrađena od pozlaćenog materijala, od zlatom ispunjenog materijala (takvi komadi imaju deblji sloj zlata u usporedbi s pozlaćenim) ili pozlaćenog srebra.

Srebrne narukvice i narukvice od nehrđajućeg čelika

Srebrne se narukvice izrađuju od različitih vrsta srebra. Legura srebra može potamniti, ali ju je lako očistiti. Modni nakit većinom je izrađen od nehrđajućeg čelika koji je izdržljiv, teže gubi boju i teže se oštećuje.

Narukvica od platine

Platina je vrlo elegantan metal, a kao rezultat toga, ujedno je i jedan od najskupljih materijala. Izuzetno je otporan na potamnjivanje i koroziju, a vrlo je mekan, što ga čini jednostavnim za oblikovanje.

Bakar i mjed

Narukvica Guess Heart Bouquet - makit by Watch Centar

Baš kao i srebro, bakar može potamniti, ali mu se pomoću sredstva za čišćenje može vratiti stara ljepota. S druge strane, mjed podsjeća na zlato i ima jedinstven sjaj. Dok je bakar prirodan, mjed je umjetni metal, najčešće korišten za izradu modnog nakita.

Narukvice s dragim kamenjem

Narukvica Guess All Around You - Nakit by Watch Centar

Narukvice s dragim kamenjem zapanjujućeg su dizajna i mogu se izrađivati od dijamanata, ametista, safira, rubina, smaragda i dr. Međutim, danas su vrlo popularne narukvice s cirkonima koji izgledom podsjećaju na drago kamenje, no cijena im je nešto niža pa su dostupniji. Umjetni biseri i cirkoni neizbježan su dio kolekcija modnog nakita.

Drvene narukvice

Drvene narukvice dostupne su u raznim stilovima, veličinama i bojama. Mogu se izrađivati ​​od drvenih perlica ili od komada masivnog drveta.

Kožne narukvice

Kožne narukvice izrađuju se ​​od različitih vrsta kože, vrlo su ugodne za nošenje i neće Vam smetati na zglobovima. Vrlo su popularne među mladima jer su uvijek u trendu, a cjenovno su pristupačne. Rado ih nose i muškarci.

Želite pogledati kompletnu ponudu nakita?

POSJETITE WEB SHOP