Morellato je talijanski brand nakita koji predstavlja novi koncept luksuza, namijenjenog modernoj ženi, bez kiča i pretjerivanja.

Ono što ga izdiže iznad konkurencije jesu vrijednosti koje zastupa od samog početka, a to su kvaliteta izrade, jednostavnost, savršen spoj harmonije proporcija, dragocjenih prirodnih materijala i profinjenog ukusa, te modernost i pogled ka budućnosti.

Sve je počelo još davne 1930. godine u maloj radionici u Veneciji, u kojoj je Giulio Morellato izrađivao kožne narukvice za satove, te nakit od srebra i zlata. Niti ne sluteći koji će status u budućnosti dostići njegov brand, u svojim se kolekcijama od početka igrao sa skupocjenim materijalima poput dijamanata, prirodnih bisera i dragog kamenja.

Talijanski dizajn u kombinaciji s prirodnim materijalima pokazao se kao pun pogodak, tako da je Morellato ubrzo postao prepoznatljiv brand u Italiji, no i na međunarodnom se tržištu pozicionirao kao vodeći kada je riječ o elegantnom luksuzu.

Nakit za život

Kvaliteta i vještina izrade koje je uspostavio još Giulio Morellato prenosile su se s koljena na koljeno, a 90-ih su braća Massimo i Marco Carraro uveli novi koncept “nakit za život“. Ubrzo je upravo ovaj princip postao temelj prepoznatljivosti i specifičnosti branda. Morellato nakit je nakit koji je jednostavan i udoban za nošenje, to su bezvremenski ‘komadi’ za svaki dan, izrađeni od vrhunskih materijala i modernog dizajna. Zaista – nakit za život!

Početkom 2000. godine Morellato je krenuo svoj proboj na međunarodno tržište nakita, a danas posluje u 45 zemalja diljem svijeta, u preko 3000 poslovnica, ponajviše u Europi, na Bliskom Istoku i u Aziji.

Za Giulia Morellata luksuz je oduvijek značio emocionalnu povezanost i komunikaciju onoga što je lijepo i dragocjeno, san koji se može ostvariti kupnjom proizvoda. Negov je duh ostao živ kroz generacije koje su ga naslijedile i kroz mnoge kolekcije koje je brand do sada predstavio, nadahnut talijanskom tradicijom, poput estetike i renesanse – i naravno emocije!

Morellato nakit

Kolekcije Morellato nakita

ABBRACCIO

Kolekcija Abbraccio izrađena je od bronce sa zlatnom i srebrnom obradom. Krasi ju odvažan stil i ljepota, uzdignuta do svog najfinijeg izraza. Nakit spaja različite stilove i izvore nadahnuća, što stvara zapanjujući efekt.

Glavna zvijezda ove kolekcije svakako je lanac u maksi verziji s T-privjeskom u sredini i zanimljivim detaljima. Ogrlica je jednostavna za nositi i kombinirati s drugim nakitom. Tu su i inačice tankog lanca različitih duljina s privjescima u obliku lokota ili srca.

Dizajnirani su za zajedničko nošenje kako bi stvorili asimetrične siluete koje izgledaju ležerno i pomalo slučajno, što ostavlja dojam ležernosti i jednostavne elegancije.

U kolekciji ćete pronaći i narukvice, naušnice i prstene. Narukvice se poigravaju s veličinama kopči, te privjescima u obliku lokota i srca, a možete ih nositi i nekoliko na ruci. Odaju dojam jednostavnosti i modernosti.

Tu su i naušnice karike s privjescima, koje prate estetiku cijele kolekcije, kao i prstenje koje izgleda elegantno i odvažno.

Savršena ambasadorica ovog super cool i modernog stila je Aurora Ramazzotti, koja svojom svježinom i prirodnošću utjelovljuje duh ove kolekcije – ženstvenost i suvremenu eleganciju brenda. Ambasadorica branda Morellato kćer je slavnog oca, talijanskog pjevača Erosa Ramazzottija. I sama je stekla slavu kao televizijska voditeljica, te influencerica na Instagramu s nekoliko milijuna pratitelja.

1930

Kolekcija 1930 nosi ime po godini kada je brand Morellato osnovan, te kao takva predstavlja DNK branda i ističe glavni izvor nadahnuća. 1930 je oda diskretnoj vrsti ljepote koja nikad nije drska. Savršena je kombinacija lako nosivog nakita, no s dozom modernosti i individualizma. Kolekcija je izrađena od nehrđajućeg čelika, sa srebrnim finišom, a glavni motiv jest lanac obogaćen kristalima i dragim kamenjem. Simetrični se oblici neprimjetno isprepliću, okružujući drago kamenje. Kolekcija je savršen primjer modernog pristupa retro estetici. U kolekciji ćete pronaći ogrlice, narukvice, naušnice i prstenje, a svaki komad slavi ženstvenost i eleganciju.

LOTO

Glavni motiv Loto kolekcije je, kao što joj i ime govori, cvijet lotusa. Nalazi se na ogrlicama, koje dolaze u dvije verzije. Lanac s jednim većim privjeskom cvijetom ili s nekoliko manjih cvjetova kao integralni dio lančića. Tu su i narukvice, koje također dolaze u dvije verzije. U kolekciji možete pronaći i prstenje i naušnice. Cvijet je djelomično prekriven kristalima, što mu daje dozu elegancije i profinjenosti. Nakit je izrađen od nehrđajučeg čelika u srebrnoj, zlatnoj i ružičastoj boji. Stilizirani cvijet lotusa pomalo podsjeća na tradicionalni vez iz kojega izvire cvijet sa svojim intrigantnim detaljima.

INSIEME

Insieme kolekcija moderna je, no nešto decentnija kolekcija. Izrađena je od nehrđajućeg čelika sa zlatnim, srebrnim i brončanim finišom. Dodatno je obogaćena kristalima, a donosi i potpuno novi dizajn kristala u inovativnom obliku zvijezde s četiri vrha. Taj se motiv proteže kroz cijelu kolekciju, pronaći ćete ga na privjescima ogrlica, na narukvicama, naušnicama… Zanimljivost kolekcije je asimetričnost, koja ju čini modernom i originalnom. To je elegancija s osobnošću! Upravo zato komadi su lako nosivi u dnevnim kombinacijama, a možete s njima podići večernji look. Ovo je bezvremenski nakit za svaku prigodu.

Želite pogledati kompletnu ponudu Morellato nakita?

POSJETITE WEB SHOP